nieu

nieu

By 2. May 2019 No Comments

Nieu slipper låt og musikkvideo med Rebmoe – en kommentar til overforbruk og trendjag.

 

Musikkvideosamarbeid med Nieu og RebMoe
RebMoe, kjent fra gjenbruksappen Tise, og fra hiten «I Don’t Speak French» har laget en splitter ny låt i samarbeid med klesmerket nieu. Låten og videoen er en kommentar til at Oslo runway (les, moteuken med visninger av AW19) ble avlyst i februar.

Sesongløst
– Jeg synes hele trendjaget er slitsomt og bidrar til forsøpling, så jeg ville gjerne lage en låt og sketsj som parodierer raske trender og det å prøve så hardt å være hipp. I sketsjen er vi fryktelig skuffet over at Oslo Runway er avlyst, så vi lager vår egen catwalk på gata. Sannheten er at vi antakelig ikke ville vært der uansett. Jeg synes det er kult å fremme Nieu nettopp fordi de er over hele trendjaget. Nieu lager enkle basisklær i økologisk bomull eller andre mer bærekraftige materialer som man kan bruke igjen og igjen – med stolthet. Vi trenger å bli mer trygge på å gå med samme klær flere ganger i uka. Det å endre forholdet vårt til klær er viktig når vi ser hvordan overforbruk bidrar til miljøproblemer, sier Rebecca Sophia Moe aka RebMoe.

Mote og en million sesonger i året er litt krampete, og vondt for klimaet.
Klesmerket som er en del av humorplattformen humornieu.no og selskapet eco.logic AS ønsker dermed å selge færrest mulig plagg til flest mulig folk.

– Vi er opptatt av at folk skal kunne ta på samme genser eller t-skjorte i dag som om to år, men vi vil også helst at folk bare skal kjøpe én av genserne våre – det holder i massevis. Du blir jo ikke lei av helt vanlige plagg.
Det er litt sånn at om noen virkelig trenger en genser eller t-skjorte vil vi heller at de kjøper våre plagg i økologisk bomull og bruker de i hjel i stedet for å kjøpe no oljebasert material-drit som slipper mikroplast ved vask, sier Morten Ramm.

Det var opplagt for nieu å samarbeide med Rebecca fra Tise.

– Jeg har vært avstandsforelsket i Rebmoe og fulgt med på videoene hun lager for Tise lenge, og hennes klima-franske profil passet oss i nieu perfekt. Nieu er jo et fransk ord som Morten har funnet opp, så vi syns det er helt tres bien å ha med RebMoe på dette tullet, sier Pia Nordskaug, daglig leder i nieu og eco.logic AS.

Nieu

Nieu er et fransk ord, laget i Norge av komiker Morten Ramm. Ordet nieu ble til i år 2009. Ramm og broren hans Bri har siden de var tenåringer tullet med at det kommer til å bli trendy å være frankofil. Nieu høres nieuget fransk ut, og ble derfor introdusert som et påheng-ord i Ramm-familien.
I 2015 startet Ramm og Bjørn Asgeirsson humorportalen Humornieu – en plattform med målsetting om å kunne tilby nye, u-kommersielle, unge komikere en plattform hvor de kunne boltre seg kreativt. I dag er Humornieu Norges største humorplattform på nett.

De første nieu-genserne ble lansert i 2016. For å unngå at klærne de produserte skulle være miljøverstinger teamet de opp med eco.logic AS som har som mål å gjøre moteindustrien grønnere og mer bærekraftig.
Fra den dag har nieu laget gensere, t-shirts og andre baseprodukter i økologisk bomull. De pakker dessuten alle plagg i resirkulert materiale, og bruker ingen plast på hang tags etc.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Link til film, Instagram: https://www.dropbox.com/s/visf72ujyvgwh3l/IMG_5343.mov?dl=0
Link til nettside: www.nieu.no , www.humornieu.no , www.ecologicnorway.no

Idé: Rebmoe og team nieu
Medvirkende: Fredrik Kvaløy, Bjørn Asgeirsson, Rebmoe,  @ongesushimane , @slimkamel
Musikk: Nikolai Haukeland/Rebmoe
Tekst: Rebmoe
Styling: Rebmoe/Nordskaug
Foto/klipp/grafikk: Espen Kopreitan Jensvold
Instagram: @Rebmoe , @humornieu , @nieu.no , @ongesushimane , @slimkamel
Location: Oslo, Norway

Helene Krogh

Author Helene Krogh

More posts by Helene Krogh

Leave a Reply