Skip to main content
by Astrid

by Astrid – LEAVE IT BEAUTIFUL collection

By 10. December 2020No Comments

Kleskolleksjonen, bestående av tidløse, komfortable og kjønnsløse plagg med grafiske avsendere fra LEAVE IT BEAUTIFUL-universet slippes onsdag 09.12.20 på nett og hos den kredible motebutikken YME. Det første droppet kommer i meget limitert opplag.

 

 

I tillegg til å klima-kompensere turneene sine, har artist Astrid S nå startet et eget selskap sammen med bærekraft-motehuset eco.logic. Selskapet, kalt by Astrid AS har som hensikt å produsere mer miljøvennlig merchandise og andre produkter og konsepter til Astrid sitt univers.

I tillegg til å bruke mer miljøvennlige materialer som GOTS-sertifisert økologisk bomull, har by Astrid redusert 50 kilo co2 per plagg for kolleksjonens resterende fotavtrykk, ved å støtte Bac Lieu, et vindkraftprosjekt i Vietnam som støtter 5 av FNs bærekraftsmål. Ved å iverksette tiltak for å måle, redusere og kompensere kolleksjonens fotavtrykk har by Astrid blitt anerkjent som en offisiell partner av FNs klimaprogram Climate Neutral Now.

Det er utrolig bra at forbilder som Astrid er med på å sette en mer bærekraftig retning for klesbransjen. Astrid er veldig kreativ, og har masse ideer. Det er inspirerende at hun som ung artist tør å utfordre konvensjonell produksjon i en av de mest forurensende vi har, sier Pia Nordskaug, daglig leder i eco.logic og by Astrid.

 

 

Det skal være en uttalt miljøfordel i alle plagg vi lager, og det legger så klart føringer for hva vi faktisk kan produsere. Det er mye som hadde vært gøy å lage, men som vi velger å droppe fordi vi vurderer det urealistisk at vi finner alternative materialer som er skånsomme nok med tanke på utslipp, sier Astrid som er kreativ leder i by Astrid.

 

Det er viktig å understreke at det ikke er mulig å være 100% miljøvennlig når man produserer og leverer tekstiler i markedet i dag. Skal man være det må man produserer null, og forbruker må konsumere null. Det er likevel helt nødvendig å reduserer det totale utslippet ved å velge mindre miljøbelastende produksjonsmåter, sier Nordskaug.

 

foto: Sara Abraham, @sara.abraham

eco.logic

Author eco.logic

More posts by eco.logic

Leave a Reply