Skip to main content
nieu

Nieu – Oslo’s tiniest concept store

By 16. September 2019No Comments

Under the staircase

 

Humornieu åpnet dørene til nieu scene for ca ett år siden. I kjelleren på Colonel Mustard på Kiellands plass inviterer de inn til det de mener er det beste humornorge har å by på.

Vi er opptatt av at folk skal kunne boltre seg utenfor de kommersielle rammene satt av monopolaktørene i vår industri. Hos oss får du oppleve nye former for stand up, og man får oppleve folk som aldri får innpass på scener som Latter på Aker brygge. Vi har selvsagt også en del kjente navn på scenen, men som da igjen tester materiale de kanskje ikke hadde dunket ut på en mer kommersiell plattform.

-Vi synes det er humor at vi har et eget klesmerke som er å finne i ekte butikker som utvalgte Høyer-butikker, Capone i Stavanger, Frøken Pedersen på Jessheim osv. Vi har også plaggene våre i en frisørsalong i Indre Knotvik. Vi har en del etterspørsel, og vil derfor invitere Oslo-kundene inn i vårt univers. Det hadde blitt feil om vi hadde åpnet en pretensiøs motebutikk på CC-vest. Vi er ikke helt der. Nieu er helt vanlige plagg, lagd av økologisk bomull. Noen ganger adder vi nye farger. Men det er helt uavhengig av sesonger og den slags mote-greier sier Martin Marki, med-gründer, klovn, butikksjef og bestyrer på nieu scene. 

-Nå adder vi en ekstra greie i humorkjellern vår, nemlig en konseptbutikk. Trolig Oslos aller minste konseptbutikk, sier daglig leder Morten Ramm.

Mote og en million sesonger i året er litt krampete, og vondt for klimaet. 

Klesmerket som er en del av humorplattformen humorniue.no og selskapet eco.logic AS ønsker å selge færrest mulig plagg til flest mulig folk.

– Vi er opptatt av at folk skal kunne ta på samme genser eller t-skjorte i dag som om to år, men vi vil også helst at folk bare skal kjøpe én av genserne våre – det holder i massevis. Du blir jo ikke lei av helt vanlige plagg.

Det er litt sånn at om noen virkelig trenger en genser eller t-skjorte vil vi heller at de kjøper våre plagg i økologisk bomull og bruker de i hjel i stedet for å kjøpe no oljebasert material-drit som slipper mikroplast ved vask, sier Morten aka Ramm.

Nieu

Nieu er et fransk ord, laget i Norge av komiker Morten Ramm. Ordet nieu ble til i år 2009. Ramm og broren hans Bri har siden de var tenåringer tullet med at det kommer til å bli trendy å være frankofil. Nieu høres meget fransk ut, og ble derfor introdusert som et påheng-ord i Ramm-familien.

I 2015 startet Ramm og Bjørn Asgeirsson humorportalen Humornieu – en plattform med målsetting om å kunne tilby nye, u-kommersielle, unge komikere en plattform hvor de kunne boltre seg kreativt. I dag er Humornieu Norges største humorplattform på nett.

De første nieu-genserne ble lansert i 2016. For å unngå at klærne de produserte skulle være miljøverstinger teamet de opp med eco.logic AS som har som mål å gjøre moteindustrien grønnere og mer bærekraftig.

Fra den dag har nieu laget gensere, t-shirts og andre baseprodukter i økologisk bomull. De pakker dessuten alle plagg i resirkulert materiale, og bruker ingen plast på hang tags etc.

Åpningstider: når det er show på nieu scene.

Foto: Ole Martin Halvorsen, @olemh

For spørsmål vedrørende åpningstider og annet om butikken, kontakt:
Martin Marki martin@nieu.no

For spørsmål vedrørende konsept og markedsføring:
Morten Ramm Morten@nieu.no

For spørsmål vedrørende salg, eller eco.logic:
Pia Nordskaug pia@ecologicnorway.no

eco.logic

Author eco.logic

More posts by eco.logic

Leave a Reply